fbpx

Cum îți poți promova afacerea online

Business-ul tău foloseşte o strategie de marketing digital?

Dacă răspunsul este nu înseamnă că următoarele sfaturi îţi vor fi mai mult decât utile şi te vor ajuta să înţelegi cât de important este să te implici în mediul on line pentru a atrage mai mulţi clienţi. În cazul în care răspunsul la întrebarea noastră este da, suntem curioşi să aflăm care din următoarele strategii le-ai încercat şi care funcţionează cel mai bine pentru tine.

Pentru a-ţi atinge obiectivele îţi prezentăm cele mai bune modalităţi prin care să îţi creşti afacerea şi să fii cu un pas înaintea concurenţei.

  1. Reclamele Facebook – aceasta este una dintre cele mai folosite modalităţi de promovare deoarece o foarte mare parte din posibilii clienti îşi petrec timpul pe această reţea de socializare. Dacă şti să faci corect setările pentru reclame, mesajul tău poate fi văzut cu uşurinţă de către persoanele care sunt interesate să cumpere de la tine. Totuşi o setare corectă nu va fi suficientă.Este foarte important ca imaginea şi conţinutul reclamei să fie îndeajuns de atractive pentru a capta atenţia.
  2. Instagram – un alt “loc” ideal pentru a intra în contact cu posibili clienţi, datorită etichetelor şi hashtag-urilor care au scopul de a face trimitere către subiectul tău de interes. Te poţi folosi de aceste instrumente pentru a evidenţia o locaţie, produs sau serviciu iar avantajul este că vei fi în atenţia celor care urmăresc respectivele cuvinte cheie.
  3. Promovarea în Google – cu ajutorul lui Google AdWords, ajungi mai repede la poteţialii clienţi datorită anunţurilor tale afişate care vor apărea printre primele căutări. Vizitele de pe site-ul tău se pot transforma cu uşurinţă în vânzări dacă cel ce accesează pagina ta consideră relevant ceea ce oferi.
  4. Optimizarea pentru motoarele de căutare / SEO –  o ramură importantă a strategiei de marketing on-line prin care poţi atrage vizitatori într-un mod organic în momentul în care aceştia folosesc motoarele de căutare pentru a afla informaţii despre produsele şi serviciile care au legătură cu afacerea ta.
  5. Marketingul de conţinut –  după cum sugerează şi numele, conţinutul este un instrument cheie prin care le comunici clienţilor informaţii valoroase, separat de actul propriu-zis al vânzării. Un conţinut de calitate îţi va aduce mai mulţi urmăritori.
  6. Marketing prin E-mail – dacă îţi doreşti o modalitate directă şi rapidă de a comunica cu clienţii tăi, e-mailul este cea mai sigură cale.Dacă ai reuşit să strângi o bază de date cu informaţii despre clienţii tăi, nu ezita să le trimiţi informaţii prin e-mail.

Marketingul online are o mare influență asupra experienței consumatorului. În prezent, consumatorul este din ce în ce mai greu de mulțumit iar dacă dorești ca brandul tău să fie unul memorabil, este important să oferi utilizatorului tău o experiență cât mai placută vis-a-vis de tot ceea ce înseamnă interacțiunea clientului cu brandul.

Dacă ai nevoie de specialiști care să te ajute să înțelegi mai bine ce înseamnă marketing online și cum poți să-ți promovezi afacerea, contactează-ne!